Summa sidvisningar

söndag 6 september 2015

Nu är hösten här

Vilket jäkla liv det var på vår gata igår kväll. Robert ringde polisen när dom började sparka på bilarna som stod utanför på gatan. Det var en hel skolklass med folk och hade fest ute på gatan. Efter trettio minuter i telefonkö gav han upp och la på luren. Han ropade ut åt dom att dämpa sig lite då vi har barn som sover. Just dom som hörde kanske dämpade sig något. Dom andra 25 som inte hörde förde mer liv än nånsin. Fulla småglin, inte en skymt av förälder eller vuxen i närheten. Tror vi somnade runt klockan två då dom drog vidare. Fabian sov som tur var gott.  
Jag och Fabian gav oss ut på en tidig morgonpromenad så Robert fick sova i lugn och ro hemma. Men fy sjutton så det såg ut på stan!! 
Vi fick gå slalom mellan allt krossat glas som låg överallt och då menar jag verkligen ÖVERALLT! 
Stackars den som var tvungen att gå ut med sin hund i allt krossat glas. Faluån var full i flaskor och ölburkar.
När det ordnas nåt bra för ungdomar måste dom då svina ner så otroligt mycket?!
Och måste det supas så hemskt? 
Och var är alla föräldrar på stan?
Det är alltid samma föräldrar som är ute och har koll, tyvärr alldeles för få.

Jag minns en gång när jag och Fanny gick på stan en kväll när det var Falukalaset. Fanny kan ha varit runt 15 kanske. Till och med hon reagerade då hur få föräldrar vi såg ute. De flesta vi såg var dessutom fulla själva. 
Det var en frisk, kall och blåsig morgon. Fabian fick sitta i åkpåse av fleece. Det var tur jag tog den när vi skulle ut. Det känns höst i luften.

Robert sov ändå till 11:20, han har varit lite förkyld och hängig sista dagarna.

Vi har varit och kastat skräp och pantat lite idag. Robert gjorde en jättegod pastagratäng till middag. Vi har haft en lugn söndag. Blir en tidig kväll då Robert börjar jobba kl 04.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar