Summa sidvisningar

torsdag 24 september 2015

Det man inte har i huvudet

Ibland spelar det ingen roll hur mycket man förberett och fixat dagen före. Särskilt inte när man har minne som en guldfisk. Jag hade handlat allt jag behövde till jobbet idag när jag skulle baka och Robert hade fixat mat låda till mig. 
Regnmolnen hängde tunga i luften när jag skulle cykla iväg till jobbet. När jag kommit en bit kom jag på att jag glömt allt jag skulle ha med mig hemma. Orkade inte vända utan cyklade förbi affären och handlade nytt. Stod i kassan och skulle betala så kom jag på att jag glömt köpa mat låda. Kassörskan parkerade mitt kvitto och jag sprang in och hämtade en microlåda med mat.

Kom ut och skulle cykla med mina matkassar till jobbet och såklart hade det börjat regna också....Ringde Robert som så lägligt hade rast och kunde köra mig, cykel och matkassar till jobbet. Han fick lov att springa in och låna min toa på jobbet och parkerade stora bussen utanför min lokal.
En av mina pensionärer skulle visa bilder från när området vi håller till i byggdes upp. Det blev fullt hus i min lokal. Riktigt roligt att se hur det såg ut innan och hur det ser ut idag. Han är så himla trevlig och rolig han som höll i bildvisningen, han hade skrivit om en låttext som han rappade för oss. Jag blev mycket lovordad i texten och jag blir alldeles varm i hjärtat av alla komplimanger jag får av dom. Vi har verkligen funnit varandra där ute.

Jag får även komplimanger för mina bakverk jag bjuder på. Jag som aldrig gillat att baka tycker helt plötsligt att det är jättekul. Det känns bra att kunna bjuda på hembakat och ännu roligare när det är så uppskattat. 
Äppelkakan jag bjöd på idag är grymt god så här kommer recept på den:

200 gram smör
2,5 dl strösocker 
3 ägg
2 msk kanel
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 msk vaniljsocker 
1,5 dl mjölk 
3 oskalade äpplen

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen under vispning. Blanda alla torra ingredienser och vispa i och mjölken.
Riv äpplena grovt och blanda ner i smeten.
Häll i smord springform och grädda i 175° ca 40 minuter. Låt svalna.

Topping: 
200 gram Philadelphiaost
50 gram smör
2 msk vaniljsocker 
2 dl florsocker 

Vispa samman allt till en jämn smet och bred på kakan när den svalnat. Pudra över lite kanel.
Njut!! 
På min lunchrast tog jag en liten promenad till Omtanken som har sitt kontor i närheten. Hämtade lite arbetskläder till Fanny och Robert där.
Fick hämtning av Robert och Fabian även efter jobbet då regnet bara vräkte ner. Vi åkte och handlade på city grodd och jag hamnade i himmelriket....eller var det glassfrysen?!

På kvällen har vi legat i varsitt rum och tittat på tv. Jag på mitt rum och Fabian och Robert i vardagsrummet. Dom kollade hockey och jag på Bytt är bytt. Blev så full i skratt när jag hörde dom. När Robert jublade när det blev mål så gjorde Fabian precis lika. Han skrek och klappade händerna i luften precis som pappa :) 
Det är nog nån mening med att Fabian inte kan prata än...När det går mindre bra för Färjestad så är det inga fina ramsor som kommer ur truten på Robert. Ändå har han blivit mycket bättre på att tänka på hur han pratar och vilka ord han använder.
Jag tycker personligen inte alls att det är gulligt med små barn som springer runt och svär och säger fula ord. 

Nu blir det god natt. Robert har redan lagt sig. Han ska upp före 03. Jag är ledig imorgon och lilla Selma kommer hit till oss då♡

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar