Summa sidvisningar

tisdag 7 oktober 2014

Trygg Hansa kan dra åt h....te!!

 Fabian har haft en fantastisk dag. Han har lekt med mormor hela dagen och fått ett eget bollhav i sin myspöl.
 Åh vad han skrattade när jag hade i dom i pölen medans han satt där i. Han skrattade nästan så han kiknade. Finns inget som gör en så varm i kroppen och glad som hans bubblande skratt. Det smittar verkligen av sig.
 Jag tror att mormor hade lika kul som Fabian, hon sa när Fabian hade lagt sig och hon skulle gå hem att det var så roligt att leka med honom för dom blev aldrig osams ha ha. Tur är väl det för annars vet jag inte om hon fått vara barnvakt nåt mer :)
 Om Fabian nu haft en bra dag så har min varit aningens sämre. Mensvärk, armvärk, ryggvärk och en hiskelig massa telefonsamtal på det.  Det började i morse med försäkringskassan som ringde angående Fabians vårdbidrag som måste sökas på nytt igen, eventuellt måste vi söka om ytterligare en gång om det blir något nytt läkarutlåtande efter vi träffat genetikern (eller vad det hette) i december. 

Det var tur att mamma hann komma innan hon ringde för det tar tid med ett sånt samtal och vi pratade i över en timme. 
Jag har försökt ringa handläggaren på Trygg Hansa i flera dagar utan att fått tag på henne. Idag efter x antal samtal så svarade hon. Jag har försäkringar i både Folksam och Trygg Hansa. Folksam har jag fått hjälp av flera gånger och dom är alltid tillmötesgående. Nu gällde det samma sak hos båda bolagen, att jag varit sjukskriven så länge att jag har rätt till ersättning från dom varje månad. Inga problem sa Folksam, skicka ett intyg från försäkringskassan hur många sjukdagar jag hade haft sen tio år tillbaka. Vips så fick jag pengar från dom. Trygg Hansa skulle ha tillgång till läkarjournaler och en massa krångel. 

Idag fick jag ju äntligen tag på henne för att höra hur det gick. Näpp inga journaler än! Och när dom väl skulle få dom så skulle jag med största sannolikhet inte få någon ersättning från dom ändå. Min rygg har krånglat innan och enligt paragrafer och finstilt hit och dit så kunde man inte få nåt då. Inte heller Fabian. Hade han fötts med en skada så gällde inte försäkringen, och hade skadan uppstått efteråt så gällde inte försäkringen heller. Fy F-N jag blir så förbannad så jag kokar!!! Jag har betalt in mina och barnens försäkringar till dom i över 20!!! år. Det är närmare 200 000:- dom fått av mig och jag har inte rätt till ett ruttet öre tillbaka när det väl kommer till kritan!! 

Vi höll på att dö både jag och Fabian i förlossningen, jag tappade 2,7 liter blod och det läste jag att man kunde få ersättning för. Men inte då! Inte när man läser det finstilta och alla j...la paragrafer!!
Jag önskade människan en fortsatt förjävlig dag sen la jag på luren. Imorgon ringer jag dit och säger upp alla våra försäkringar där för dom ska f-n inte få ett korvöre till av oss!!!  Dom skulle lika gärna kunna byta namn till Bluff och Båg istället för Trygg Hansa! 

Så vad ni än gör teckna aldrig en försäkring i det bluffbolaget! Tror inte jag hört ett enda gott ord om dom!
Nåt kul har faktiskt också hänt idag. Jag mejlade till Falu gruva för en och en halv vecka sen för att höra hur det går till att få stå och sälja på deras årliga julmarknad dom har. Fick svar idag och sista ansökningsdag var den sista september. Hon som mejlade svaret bad om ursäkt för sent svar och sa hur jag skulle göra för att ansöka och att hon ville ha bilder på det jag gjort. Gjorde i ordning ett kuvert och stoppade i bilder på lite av det jag gjort så åkte vi upp till gruvan och lämnade in det direkt.
På eftermiddagen ringde hon upp mig, hon hade fått ett återbud och undrade om jag ville ha en plats där på marknaden. Självklart tackade jag ja, hon tyckte att mina saker var jättefina och mest gillade hon den textade berguven då den finns där uppe vid gruvan. 
Kul, då ska jag och Robert stå där på julmarknaden så får mamma passa Fabian och hälsa på oss där då :)

2 kommentarer:

  1. Å vad kul att du ska stå på julmarknaden och sälja, den marknaden är ju så mysig!
    Hoppas inget annat är då, för dit vill jag och kika :)
    Vilket datum är den i år?

    Kram på er/Mia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Söndag den 7 december är marknaden i år :-)
      Kram på er!

      Radera