Summa sidvisningar

tisdag 23 september 2014

Obehagliga (oförklarliga) upplevelser

Vad tror ni om det här med spöken? 
Jag har varit fruktansvärt mörkrädd en gång i tiden, både som vuxen och som liten. Jag lyckades övervinna den rädslan. Dels för att jag inte ville att det skulle å över till barnen och dels för att jag jobbade natt och det var ett ständigt mörker man jobbade i.
Vintertid såg man inte ljuset alls perioden man jobbade. Dom timmarna det var ljust ute sov man, mörkt när man gick och lade sig och mörkt när man gick upp...

Skräckfilm är något jag avskyr!! Dom 3-4 första åren med Robert vet jag inte vad jag höll på med. Skulle antagligen imponera eller spela tuff på nåt vis.
Robert älskar skräckfilmer och jag ville inte vara sämre utan spelade med. I själva verket satt jag totalt paralyserad av skräck hela jävla filmen!! 
Jag var/är så jävla skiträdd att jag inte ens kan komma på vad dom vidriga filmerna heter!
Skulle gå på toa en gång efter att vi lagt oss när vi hade sett en sån där vidrig film. Jag vågade inte ens gå upp själv utan Robert fick följa med och stå som en vakt utanför dörren (som jag inte ens vågade ha stängd) tills jag var klar sen följa med till sängen igen.
PARANORMAL ACTIVITY!! 
Så hette dom hemska, nej vidriga filmerna vi såg!! 
Något som inte gjorde saken bättre var att lägenheten vi bodde i då var väldigt skum. Det hände konstiga saker som vi inte kunde hitta någon riktig förklaring på. Robert filmade till och med en händelse. Jag vet att jag ska ha den filmen kvar på nåt minneskort någonstans. Han var inte så tuff han heller, särskilt inte när han var ensam hemma på nätterna och jag jobbade. I början när vi flyttade ihop hade vi delat av vardagsrummet och hade sängen bakom en bokhylla. Sen delade vi av ett sovrum så ungarna fick dela och vi fick ett riktigt sovrum. 
Det hände flera gånger att vi vaknade av att någon gick i rummet då när vi sov i vardagsrummet. Vi vaknade samtidigt och hörde exakt samma ljud! 
Någon som gick i rummet och hade jeans på sig, men hörde hur byxorna slog i varandra i benen när den gick på andra sidan bokhyllan. 
Vi hade vår lilla hund Disa fortfarande på den tiden, även hon reagerade. Jag sprang upp för att kolla vem av ungarna som var uppe och gick. Det var ingen där. Kollade in på ungarnas rum, där sov dom som stockar. Sprang ner i hallen och kollade där, dörren var låst och ingen där heller.
Så jäkla skumt. Har funderat mycket över det där. Även grannarna vi hade under oss upplevde många skumma oförklarliga saker. 
Den gången som Robert filmade jobbade jag. Då hade vi flyttat in i sovrummet och kunde stänga dörren ut till vardagsrummet på natten. 
Vi hade två ljuslyktor som hängde i fönstret. Robert låg i sängen när den ena lyktan rätt som det var började att gunga. Dom hängde alldeles bredvid varandra, lyktorna. Den andra var helt stilla.
Den som gungat började helt plötsligt att gå i cirklar, den andra var hela tiden helt stilla.  
Robert filmade allting.
Han gick upp och stannade lyktan, kollade om det drog från fönstret på något vis. Försökte att snurra lyktan i cirkelrörelser igen men det gick inte. Inget drag eller nåt heller, och varför bara just den ena lyktan när dom hängde alldeles bredvid varandra?
Mycket märklig händelse som fick håren att resa sig på Robert och han sov med lampan tänd och radion på för att slippa höra steg utifrån vardagsrummet. 
En annan grej som hände en gång var riktigt rolig. Då hade vi sängen i vardagsrummet. Det var sommar och vi sov med balkongdörren öppen. 
Jag blev plötsligt väckt av en skräckslagen Robert! Han hade hört något fruktansvärt läte utanför!! Det lät som en varulv eller nåt! Jag låg och lyssnade och så kom ljudet igen....
...ljudet från ett gulligt litet rådjur...
Hahahaha jag höll på att skratta på mig. Sa till Robert Men det är ett rådjur!! 
Han låtsades vetat om det hela tiden och att han typ hade skojat och skulle skrämma mig. I själva verket var han vit och stel av skräck och helt övertygad om att det var en varulv utanför balkongen :) 

Har ni varit med om något som ni inte hittat nån förklaring på?

6 kommentarer:

 1. Jag vill inte tro på spöken och liknande filurer... Men visst händer det saker man inte kan förklara!! Jag är naiv nog att tro att om jag står på Änglarna sida, så ska jag slippa känna de andra flåsa mig i nacken... Det verkar funka!! ;-) Mörkret kan ju te sig skrämmande även om man inte tror att det spökar. Det har ju mer att göra med att man känner sig osäker för det okända. Man ser ju inte vad som gömmer sig i mörkret och man förlorar en del av kontrollen. Det kan vara skrämmande nog utan att det ska behöva hända något oförklarligt. Hoppas ni ska känna er trygga där ni bor nu... Du får göra en liten tavla med en ängel och fina, trygga ord och hänga upp den vid sängen. Sedan kan nu sova gott!! Natti, natti!! Karin S. Zzzzzzz....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja här är vi trygga! Fast det var vi i och för sig i andra lägenheten med. Rätt som det var slutade allt bara och det var helt lugnt. Konstigt var det i alla fall. Får göra en fin ängel att hänga upp här :)
   Kram och sov gott!

   Radera
 2. Har inte "sett" något men tror ändå på det :)
  Min svärmor ser saker, och hon men även min sambo har varit med om del saker.

  Tycker sådant här är spännande :)

  Det jag själv varit med om är att "någon" nypt mig i rumpan, så pass mycket att man vänt sig om men ingen där. Hände bara när jag var själv och var i köket vid diskbänken i Övre Norslund.
  Min svärmor har oxå känt det där.

  Kram på er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ett nyp i rumpan har ju ingen dött av ;)
   Kram på dig!

   Radera
 3. Japp.. När jag var mindre skulle vi sova hos några bekanta hela familjen. Jag fick rummet uppe på vinden (tack för den). När jag ligger i sängen hör jag steg runt sängen. Från ena långsidan, runt fotändan och till den andra sidan. Sängen stod rätt ut. Sen från sängen ut till fönstret och sen tillbaka till sängen. Jag har aldrig någonsin varit så rädd. Ryser fortfarande när jag tänker på det. Jag höll andan och blundade. Tog sen sats och sprang nerför trappen till mamma. Hon undrade vad jag hade gjort däruppe, för hon hade hört att jag gått omkring...
  Fick höra dagen efter att det där huset varit ett gammalt ungkarlshotell haha!

  Kan inte förklara vad det var. Men jag tror egentligen inte alls på sånt idag.
  Jag är tråkig och måste ha logik och vetenskapliga förklaringar haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh fy bubblan!! Jag hade dött på fläcken!!

   Radera