Summa sidvisningar

måndag 22 september 2014

Höstens första besök på öppna förskolanI morse drog vi iväg till Grycksbo för att gå på öppna förskolan där. Fabian och Alice satt förväntansfulla i bilen. Åtminstone Alice :)
Dom lekte med alla saker och kollade in dom andra barnen som var där och så sjöng vi och fikade. sen somnade båda två skönt i bilen på väg hem.


Testade en ny frisyr i morse. Kallar den "uppstickaren" :) Hade satt upp flätan bara för att jag skulle duscha men inte tvätta håret, tyckte det såg lite kul ut när jag fick se mig i spegeln. För att tappa hår värre än en hund så har jag ganska tjockt hår, är nog tur att jag tappar så mycket. Vet inte hur det sett ut annars :)
 Fabian var så rolig idag när jag stod i duschen. Han satt på golvet nedanför och hojtade. Varje gång jag stack ut huvudet och tittade på honom blev han sur.
Han pekade mot handfatet och var nästan arg så han grät. Jag tog på mig glasögonen som låg där på och då sken han upp som en sol! 
Hahahaha han är så himla rolig :) Jag såg väl konstig ut utan brillor såklart. När mamma/mormor är här och sätter på sig glasögonen för att kunna läsa så blir han arg när hon tar på dom. Så fort hon tar av dom igen så är han nöjd.


Till lunch blev det resterna av tonfiskröran jag gjorde igår. Lärde mig ett tips om att hitta den perfekta avocadon förut. Har inte misslyckats en enda gång efter det. Man ska trycka lite lätt på "knoppen" och sviktar det så är den perfekt.Den ska alltså inte vara för mjuk eller hård, man lär sig hur det ska kännas när man hittat rätta känslan. Dom är ju inte billiga så det är trist när man köpt nån som knappt går att äta.

2 kommentarer:

 1. Mmmm...jag ÄLSKAR Avocado!! Nam!! Som du säger, det gäller att ha den rätta "Feelingen" när man letar efter en perfekt avocado... Det får absolut inte vara luft mellan skalet och "köttet" - då är den ofta för mjuk och trådig. Jag brukar också känna på "knoppen" och det funkar bra. Jag har hört att om man pillar bort den lilla "kvisten", så ska det som kikar fram vara ljusgrönt... Låter logiskt! Ha en fin kväll! Karin S. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns inget tråkigare än när man får en trådig halvbrun geggig avocado! Fick höra om det andra knepet med att pilla bort "kvisten" idag :-) Ska testas!
   Kram och ha en skön kväll!!

   Radera