Summa sidvisningar

tisdag 16 september 2014

Morgonpromenad och habiliteringsbesökFabian började genast att leka i väntrummet på habiliteringen när vi kom dit. Men innan vi kom dit så gick vi en promenad i morgondiset.
 Idag blev promenaden strax över 5 km. Mycket bra jobbat av Robert som är jättetrött efter operationen. Han får lov att vila efter både mat och promenad för att han blir helt slut.
 Sötaste lilla killen Fabian i sin färgglada vagn.

 Vi gick runt Kolgården idag, blir cirka en kilometer längre än runt Tisken som vi gick igår. Det finns så många fina promenadstråk att gå här i stan.
 Bävrarna far fram som skogshuggare i parken och träden ligger lite som plockepinn på marken runt vattnet.


 Det är så skönt att starta dagen med en promenad, då vaknar man till lite på ett bra sätt.

 Vi fick en liten snabbvisit av kusin Elsa och Fabians farmor när vi kom hem. Vi skulle ju iväg till habiliteringen så dom kunde inte vara kvar så länge.
 Fabian fick lite fina kläder som farmor och farfar köpt till honom på semestern på Rhodos.
 På habiliteringen träffade vi dietist och logoped idag. Vi ska anmäla oss till en teckenspråkskurs. Hon tyckte att det var jättebra att vi börjat med lite tecken och det gjorde absolut ingenting att vi använde egna tecken. Så länge Fabian gjorde förstod och gjorde sig förstådd så var det helt okej.
 Det är ju inte heller så att han är döv och måste lära sig alla tecken för att kunna göra sig förstådd utan en dag kommer han ju att kunna prata. Men tills den tiden med prat kommer så kör vi tecken för att få igång talet. Logopeden skulle även höra sig för ifall Fabian kan behövas sövas och röntgas i halsen för att kolla så att inte något är fel där.
Om det kan vara något som påverkar hans problem med tal, svälj och tuggsvårigheter i strupen. Men det känns inte så skoj om han ska behöva sövas igen. Sist blev det ju kaos då dom höll på att sticka honom i en hel timme för att sätta kanyl för att kunna söva honom. Till slut fick dom ge upp och söva honom med mask ändå.
Nu vet vi lite mer än då och skulle aldrig låta det gå så långt igen. Då får dom söva med mask direkt och sätta nålen när han somnat istället. Nu är det inte ens säkert att det blir så ändå. Hon skulle höra av sig nästa vecka igen.
 Även om det är lite speciellt med maten så får han i sig bra och han växer och följer sin kurva som han ska. Han får äta det han kan och det han tycker om så krånglar vi inte till det så mycket. Han är en mycket speciell liten kille som man absolut inte kan försöka lura på något vis.
 Älskar hur spindelnäten kommer fram i morgondiset, Som stora blänkande pärlhalsband.
Det blev premiärtur med nymålade vagnen idag. Vi matchade varandra väldigt bra jag, Fabian och vagnen i färgerna :)
Familjeselfie på parkeringen utanför Habiliteringen :) Vi blev sjukt bra på bilden alla tre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar