Summa sidvisningar

fredag 15 augusti 2014

Fina gamla bilder och mycket minnen

Jag och min vackra mamma, jag är runt ett år på bilden. Likt Fabian va :)
Var till min barndomsby Rog idag och hälsade på mina kusiner. P med familj bor där i mitt gamla barndomshem som i sin tur var våra pappors barndomshem. J bor utanför Gävle med sin familj. Dom har kämpat för att tömma sina föräldrars hem. Inom loppet av tre månader förlorade dom båda sina föräldrar i cancer.


Deras föräldrahem är bara ett stenkast från det hus P bor i. Dom har fått huset uthyrt och allt ska rensas ut och huset ska tömmas. Ni kan tänka er vad minnen  som bubblar upp när det plockas bland alla saker.
Jag har mest bara barndomsminnen därifrån. Mamma och pappa skiljdes ju när jag var sju, sen var jag där mest varannan helg och nåt lov ibland. 


Jag har ändå många fina och roliga minnen från Rog. Vi lekte jättemycket tillsammans P och jag. J är så pass många år yngre så hon var mest bara en söt liten tjoppa vi tog hand om och busade med. Man ser allt med helt andra ögon nu när man är stor mot när man var liten. Var upp på övervåningen i deras föräldrahem idag. Minns rummen som så stora där uppe, så såg jag det inte alls idag. Kommer ihåg precis hur knarren i trappen lät. Dofter som också var bekanta fast det var så länge sen. 
Jag ca tre år
Vi kollade igenom lite gamla fotoalbum. Hittade bilder på mig och mina föräldrar jag aldrig sett tidigare, inte som jag kan minnas i alla fall. 
Föräldrahemmet som det såg ut när våra föräldrar bodde där.


Från första början var det ingen övervåning på huset. Den blev tillbyggd efter en insamling som en präst startade via tidningen Falu Kuriren när våra pappor föddes. Det var ganska unikt med en trillingfödsel på den tiden.
Huset som det såg ut när vi flyttade dit 1973 tror jag det var. P och J`s pappa på bilden
Huset som det ser ut idag.
Inuti är inget sig likt. Det känns inte ens som att det är mitt gamla föräldrahem jag är i. Det var mycket mer minnen i deras föräldrars hem. Där var allt sig likt, inte riktigt allt men det mesta.
Jag och mamma
Jag, min pappa till höger och så mina kusiners pappa till vänster.
Det finns inte många bilder på mig,mamma och pappa tillsammans så det var kul att se den här. Mamma var så fantastiskt vacker. Något hon fortfarande är.
Min mamma är inte bara fantastiskt vacker. Hon är en fantastisk person och en underbar mamma. Precis som P och J`s mamma Marianne var.
 Kloka, fina, älskade, underbara Manne. Hon var som en extramamma när jag var liten. Det går inte ens att försöka föreställa sig hur tomt det ska vara för mina kusiner att mista sin mamma så som dom gjort.
Från att vara kärnfrisk till dödssjuk och gå bort på tre månader.
FUCK CANCER!!
Fina, underbara Manne 

2 kommentarer: