Summa sidvisningar

onsdag 18 december 2013

Duktiga Fabian!


Det är tre månader sen nu sen Fabian började gå på pottan. Han är så himla duktig, fast det gäller att kunna läsa av honom också. Han har ett bra kroppsspråk så det är inte så svårt :)        
 Oftast blir han bajsnödig mitt under maten. Som att det inte tar nog lång tid att äta redan. Vi får ofta gå på pottan och sen fortsätta att äta vidare när det är klart. Man ser att han blir bajsnödig för då åker armarna och benen upp i vädret. Ibland kommer det direkt och ibland kan vi sitta upp emot en kvart.
Han ser nästan lite mallig ut när det är klart :) Med all rätta!     
    
Vi tog en liten promenad på eftermiddagen, det var skönt. Lite mysigt att gå när det är mörkt ute. Oftast går vi på förmiddagarna då är det ljust. Nu satt Fabian och tittade på alla lampor och lysen överallt. Logopeden ringde på eftermiddagen också. Hon ringde mitt när jag satt och matade Fabian. 
Han satte i halsen när jag pratade så hon hörde. Vi ska träffas i januari och prata lite mer. Hon ville höra hur det gick för oss nu, så skönt att hon sa att hon ska gå vidare och kolla upp det här riktigt. Han åt ju bättre förut än vad han gör nu.
 Jag har jättesvårt att få maten så fint puread som den är i burkarna man köper. Har provat alla redskap jag har, mixerstav, matberedare och en annan liten beredare som hör till staven. 
Vi får köpa burkar med mat som är från 5-6 månader som är som en riktigt lös pure för att få i honom någon mat överhuvudtaget. Han kan ju i och för sig klara sig på välling men det känns inte bra. Plus att han vill ju ha mat. Nån som har något bra recept på barnmat att göra själv och hur man ska kunna få den så slät som möjligt tar jag gärna emot tips på det!            
Fin gran på stora torget
Vi var på myrorna och fyndade ett par vantar till Fabian för 20 kronor. Köpte ett nytt batteri till vågen, stämmer den har Fabian gått ner två hekto. Hoppas den visar fel. 

Robert jobbade ända till klockan sju ikväll. Jag hade kämpat för att försöka få Fabian att bara sova två gånger idag. Var precis så han hölls sig vaken tills Robert kom hem. Sen sov han på två röda! 
Nej jag tänker inte plåga honom att hålla honom vaken när han är trött. Vill han sova så ska han få det för antagligen behöver han det. 
Som en lydig hemmafru hade jag såklart maten klar när mannen kom hem från jobbet. 

Dom har även ringt från ortopeden idag, på fredag blir det operation för Felix. Stackarn har varit jättenervös för operationen, han är rädd för att han ska vara vaken och att det ska göra ont. Passade på att fråga idag när dom ringde och han blir sövd. Ringde Felix och berättade och han blev lättad. 
Men då blev det ingen vägning på BVC för Fabian istället, får eventuellt en tid på måndag.
Dagens middag, fiskgratäng och potatis

3 kommentarer:

  1. Om ni passerar maten genom en sil, kan det kanske funka? Då blir det ju absolut ingen ytte-pytte bit alls... Eller använd en potatis-press..? Bara ett förslag, ni kanske redan har provat... //Maria.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maria! Provade faktiskt att passera maten jag gjort genom en sil idag.Den blev bra i konsistens men ändå för tjock. Får späda ut den så den blir mer som en tjock soppa så ska det nog gå bättre.

      Radera
  2. Tipsar om ngt som min son åt och som han älskade.. han hade oxå svårt med mat.. men vi gjorde potatismos och ovanpå det lade vi kalvsylta som fick smälta ut över potatismoset.. sedan var det bara att mosa till kalvsyltan lite och blanda med moset :) Mos gör jag med elvisp och väl kokt potatis.. då blir det inge klumpar i :)

    SvaraRadera